e-naročilo na servis Brezplačno preizkusite Toyoto Ceniki in katalogi Kaizen Toyota Magazin Kontaktirajte nas

Sprememba lastništva

Spremembo lastništva vozila morate prijaviti v roku 15ih dni. Novi lastnik pridobiti novo prometno dovoljenje in skleniti novo zavarovanje avtomobilske odgovornosti.
Registrske tablice ostanejo na vozilu (izjema so registrske tablice z izbranim delom označbe, ki jih prejšnji lastnik odstrani in novi lastnik pridobi nove tablice).


Novi lastnik mora za spremembo lastništva vozila je potrebno predložiti:

 

  • prometno dovoljenje oziroma ustrezno potrdilo, če je le-to izgubljeno ali ukradeno,
  • listine o spremembi lastništva vozila (račun, pogodba, sklep, ali drug ustrezen dokument o prenosu lastništva). Če se sprememba lastništva dokazuje s pogodbo, sklenjeno med fizičnima osebama ali fizično in pravno osebo oziroma s komisijsko pogodbo, mora biti podpis fizične osebe, ki je bila lastnik vozila pred sklenitvijo pogodbe, overjen
  • fizične osebe: osebni dokument (če opravljate registracijo za drugo osebo, poleg svojega osebnega dokumenta potrebujete še pooblastilo in osebni dokument pooblastitelja),
  • pravne osebe: statistični obrazec (AJPES), sklep sodišča, žig, matična in davčna številka.
Naš pravilnik o zasebnosti na spletni strani

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se z uporabo piškotkov strinjate, lahko nemoteno nadaljujete z uporabo spletne strani.